Stichting Hulp aan Congo

Hulp aan door ‘Fondation Aide au Congo’ geselecteerde projecten

Welkom bij Hulp aan Congo

Welkom!

De stichting HULP AAN CONGO is opgericht om hulp te bieden aan projecten die geselecteerd zijn door leden van ‘Fondation Aide au Congo’.

Het bestuurslid Justin Lutula is afkomstig uit Congo, en in de ‘Fondation Aide au Congo’ zitten enkele goede bekenden van hem. Bekenden, die graag hulp willen verlenen en daartoe kleinschalige projecten uitzoeken om verbeteringen te realiseren.
Vanuit de stichting HULP AAN CONGO willen we dit werk ondersteunen.

Er is contact met twee scholen in Kinshasa, waarbij zovaak als mogelijk lesmateriaal word aangevuld. Als vervolgstappen wordt gedacht aan een kleine verbouwing en nieuw schoolmeubilair.

 

Een nieuwe ontwikkeling is dat onze partnerstichting l’Ordre niet lang geleden in het bezit is gekomen van een pand in Kinshasa. Dit pand is inmiddels gerenoveerd en ingericht als Cultureel centrum met 3 vertrekken!

 - Wat er al gerealiseerd is: Een Computerlokaal en een Naailokaal.


 

- Waar we NU mee bezig zijn: Een Bijbelstudielokaal

 

Voor de verdere inrichting van de lokalen is nog een bedrag van +/- €5.000,- nodig!

Samen met Congolezen in Kinshasa zijn we bezig deze plannen te realiseren. Met steun van donateurs moet dat het proces kunnen versnellen en doen slagen!!

Verder ondersteunen we nog steeds de medische hulppost en de school in Maluku en Kinshasa.

Alvast bedankt voor uw bijdrage namens HaC & l’ Ordre

 

 

Over ons

De stichting HULP AAN CONGO is opgericht om hulp te bieden aan projecten die geselecteerd zijn door leden van ‘Fondation Aide au Congo’.

Giften en donaties kunnen worden overgemaakt naar bankrekening NL83 RABO 0158 5706 69 t.n.v. stichting HaC te Krimpen a.d. IJssel